Puppy Dagboek: Week 1

Dag 6: 12 januari

Nou heeft het ook zijn voordelen om zo vroeg op te staan. Alles nog rustig en donker, pups slapen nog, Dirk komt nieuwsgrierig kijken en zelfs Chrisje (onze kat) komt op kraamvisite. Maar eerst eten voor onze Juul. De paardjes lagen nog lekker te slapen in de stal en tussen hen in, lag een muisje. Wanneer zie je zoiets nou!
Maar goed de wasjes draaien weer, iedereen weer gegeten en aangezien de pups categorisch weigeren te luisteren naar hun naam hebben we ze toch maar een bandje omgedaan:).
Rood   = Assur        (reutje 1)
Blauw  = Akkadisch (reutje 2)
Oranje = Alex         (teefje 1)
Geel    = Apla         (teefje 2)
Groen  = Agron       (reutje 3)

chrisje op kraamvisite Apla en haar vrienden chrisje kleurrijk stel Klaar mee Agron was opvouwen juul dirk

Dag 5-11 januari

Met Juul gaat het weer helemaal goed en de cavia’s beginnen zowaar op pupjes te lijken! Alex ging vandaag zelfs al echt zitten:). Uiteraard was ik te laat met mijn fototoestel..
Heb ik 1,5 dag geleden nog een foto op de site geplaatst waarbij ze zo leuk in de vorm van een ‘Y’ lagen, het bakje is nu bijna vol!

moe van de dames eten lekker door terwijl de rest al slaapt Uitbuiken bij mams - Assur Akkadisch bij mams

Dag 4-10 januari: De namen

Aangezien de pups het alfabet inmiddel kennen, tijd voor de namen.
Eerst een stukje geschiedenis…

De Old English Mastiff is één van de oudste hondenrassen van de wereld. Deze honden zwierven al een paar millennia voor Christus door Europa en Azië. Deze honden werden ingezet bij de jacht op wilde paarden en leeuwen, en bij de bescherming van de huizen van de Babyloniërs. De Assyriërs begroeven terracotta beelden van de honden om de geesten van de honden aan te roepen om het kwaad in hun huizen te verdrijven.  (www.worldwidebase.com)

Tot voor een paar maanden geleden was dit niet bij ons bekend. Tuurlijk wel heel grappig aangezien wij in Babylonienbroek wonen!

Dus om de geschiedenis en het koningshuis eer aan te doen, Juul is tenslotte vernoemd naar koninging Juliana, hebben we gezocht naar passende namen die ook nog eens met een A beginnen. En hier zijn ze dan!

Reu 1:  Assur Vernoemd naar Assur-Nadin-Schumi; Koning van Babylon, 648-627 v. Chr.
Reu 2:  Akkadisch Vernoemd naar Akkadisch-Bāb-Ilim wat de Griekse naam is voor het Koninkrijk Babylon
Teef 3: Alex  Vernoemd naar Alexander de Grote onder wiens gezag Babylon opbloeide 331-323 v. Chr.
(Na de geboorte van Alex ging alles ook weer goed:)
Teef 4: Apla  Vernoemd naar Adad-Apla-Idin; Koning van Babylon, 1071-1049 v. Chr.
Reu 5: Agron Vernoemd naar Agrond II; Koning van Babylon, 1570 v. Chr.

Dag 3-9 januari

Wat kun je druk zijn met 2 handenvol hondjes! Moet lachen om mezelf, word gek van de reminders die ik ingesteld heb op mijn telefoon. Pliep-pliep: uh wie moet er nu eten…
Maar wat is het ook leuk! De mormels groeien als kool, ongeveer 10% per dag t.o.v. het gewicht van de dag ervoor. De zwaarste is de kilo al gepasseerd!

Juul doet het super. Ze heeft het zwaar gehad de afgelopen dagen, maar lijkt de mormels die zich als een zeehond voortbewegen toch leuk te vinden;). Ze heeft weinig eetlust dus voeren we haar  met de hand met de aanmoedigende woorden dat die kleffe bal vlees, met griekse roomyoghurt, bouillon en rijst echt heeeel lekker is. Als aperatiefje doet een Advocaatje het goed.

Het is echt grappig om te zien hoe de pups een karaktertje beginnen te ontwikkelen.
Reutje 2 is Meneer zelfstandig. ‘Ik ga echt niet op jou wachten, kruip zelf wel uit die bak en dan ga ik gewoon op het gesnurk van ons moeder af.’
Reutje 1 is de slimmerik: ‘Ik volg mijn broer op weg naar dat gesnurk, want daar is eten!’
En de dames? Die blijven lekker slapen als de mannen me een uur voor etenstijd helpen herinneren aan het feit dat het echt niet heel veel langer moet duren. Maar als het dan etenstijd is, vreten ze zich in no time helemaal klem!
Reutje 5 is onze casanova. Wurmt zich waar mogelijk tussen de dames in. Eet zich helemaal vol als het kan. Neemt een pauze en start de tweede ronde.

En nu weer een paar fotootjes!

Aan de kant ik lag hier alfabet en nou die hendjes de lucht in! ik ook van jou de dames heren 2 en 5

Dag 1-7 januari

Vandaag weer een nieuwe dag met 5 heerlijke pups en een aantal uur slaap achter de rug. Ze maken van tijd tot tijd ‘miep’ geluidjes die wij nog niet herkennen. Dat is volgende week vast anders.
De bikkels eten goed en wogen bij de geboorte ongeveer 700 gram. Vandaag blijken ze maarliefst 10% aangekomen te zijn.

Knappe Juul. Hoewel ze het nog steeds vreemd vindt, zorgt ze prima voor die gekke mormels. Het ziet er wel echt grappig uit en het is bijna niet voor te stellen dat het zo’n enorme beesten worden!
En onze Dirk, die blijft z’n verstand verkijken, hihi.

Tijd voor wat fotootjes!!

reu 1a teef 3a reu 2a Dirk teefje 4a reutje blond

Geboortedag – 6 januari

En daar is dan week 1 van 5 prachtige ronde gezonde pups. 2 apricot dames, 2 apricot heren en een blonde meneer. Wat mooi! Met onze schatten Juul en Dirk gaat het ook goed:)

De geboorte ging helaas niet als gepland. Het is toch wel heel dubbel als er prachtige leuke pups geboren worden en dan komt er eentje die helaas teveel vruchtwater in z’n longetjes heeft gekregen en daardoor dood geboren wordt.

Dan besluiten om naar de kliniek te gaan en daar geruststellend tegen Juul te praten terwijl de arts bezig is met een keizersnede. Tegelijkertijd is het mooie dan weer dat er nog 3 prachtige pups levend uit haar buik worden gehaald terwijl de arts verteld dat het goed is dat we zo snel gehandeld hebben en dat ze allemaal gezond zijn, inclusief Juul!!

De vermoeidheid maakt het lastig om niet meer verdriet te hebben dan blijdschap te voelen.

Wat een bikkel onze Juul, bang van de pups die ze uitgepoept heeft, dan in de auto in tijdens een bevalling, geopereerd worden, naar huis hobbelen in de defender (niet heel comfortabel!) en dan zijn er ineens 5 van die rare cavia’s die aan haar liggen te zuigen…

Dirk is er uiteraard de hele tijd geweest voor de morele ondersteuning, dus mams maakt het goed!!

drinken met zn 5en! de 2 heren Juultje weet t ff niet de-2-heren2 DSC00329