Puppy Dagboek: Week 2

Dag 13: 19 januari

Dit weekend kunnen de kids voor het eerst echt bij de pups. Toch leuk dat de pups hen inmiddels ook kunnen zien:)

Alex Apla oeh lekker! Assur en Juul chris en assur in gesprek met Alex4 Iris Chris Juul etc stiekem kijken Tim Mark en de pups

Dag 11: 17 januari

Allereerst dank namens ons Wil voor alle beterschapswensen, hihi, wat grappig!
De pups, we hebben inmiddels 8,6 kilo schoon aan de haak. Onze Alex, jawel, het oranje teefje is koploper!
Maar we hebben meer primeurs: Akkadisch, heeft de afgelopen dagen flink getraind in de rekken (zie foto) en kon daardoor als eerste stapjes zetten.
Agron, is de eerste die het toch de moeite waard vond om eens te kijken hoe de wereld eruit ziet. Uiteraard hebben we dat meteen afgestraft met de flits van het fototoestel;).

Akkadisch-hangt-zich-op de eerste stapjes Dirk en Alex ik mag er dus niet bij... ja wa kiekeboe trotse mams2 wat een koppie

Dag 9: 15 januari

Vandaag was weer een bijzondere dag. Gisterenmiddag zag ik dat onze kip, Wil, vernoemd naar onze superleuke overbuurvrouw, mank liep. Gisterenavond hebben we haar gevangen, in de hondenbench gedaan en vanochtend naar de veearts. Het arme beestje, zonder haar vriendinnen en man alleen op stap. De dierenarts legde uit hoe je een kip kunt hypnotiseren, grappig! Hij heeft haar een pijnstiller gegeven, want ze heeft waarschijnlijk een dikke knie. Toch te lomp gevoetbald??
Gelukkig was er bij thuiskomst een ontvangstcomite. Zie onderstaande foto’s.

ons wil op ziekenbezoek

De pups maken het supergoed. Ik sta elke dag versteld van de gewichtstoename en de ontwikkelingen die ze doormaken. Gisteren een euforisch moment. Assur ging staan!! Moment werd snel verstoord toen de geurige geel/bruine smurrie uit zijn kont stroomde, maar toch, hij stond!

Juul heeft inmiddels wat meer interesse voor de pups. Lijkt alsof ze ze toch schoon wil houden, maar dat lijkt inderdaad alleen zo. Zodra er iets uit de pup komt, kijkt ze mij vragend aan: zeg, ga jij dat ff opruimen? En dat de ik dan, alles voor de pups;). Daarna liggen ze lekker bij haar!

juul en kids juul waaks kiekeboe!! ravotten spelen sneeuw dirk waar ben ik...

Dag 7: 13 januari

Een Week geleden zaten we nog een beetje onwerkelijk naar de werpkist te kijken, met een uitgetelde Juul en haar kwetsbare wormen die toen samen 3300 gram wogen.
Nu zijn het heuse hondjes geworden met een totaal gewicht van 6400 gram! Wat zijn ze grappig en wat leren ze snel!

Ze snappen al dat het zeehonden-hupsje hen niet ver brengt, dus zijn ze nu pogingen aan het doen om te lopen. Alex ging net zitten en dat koppie is nog zo zwaar/spieren nog zo zwak dat ze met man en macht probeerde het recht te houden. Ziet er een beetje uit als een dronken dropje:)

Verder moeten ze nog ff oefenen op de ontlasting… Inmiddels herkennen we het geluidje wat erbij hoort en aangezien Juul zich niet bezig houdt met de schoonmaak vliegen wij dan overeind. Daarna zetten we vrolijk de wasmaschine weer aan.

De kids zijn gisteren geweest en waren zichtbaar onder de indruk. ‘Daar kun je naar blijven kijken…’. Hihi en het is ook indrukwekkend! Volgende week komen ze het hele weekend, zijn de pups wat groter en kunnen ze horen en zien, dan kunnen ze lekker met ze knuffelen!

Cavia Akkadisch de heren aan het ontbijt2 Dirk gekreukeld ik wil hier mams gaby uitgeteld wat zijn ze nou weer aan het doen2 wegen