Puppy Dagboek: Week 3

Zaterdag 26 januari

Zo de kids hebben allemaal hun buikjes gevuld en slapen lekker in hun schone bedje. Uiteraard hebben ze netjes de hele nacht gebruik gemaakt van het toilet. Doortrekken is er nog niet bij, maar een kniesoor, die daar op let;).
Inmiddels hebben we de ‘babykamer’ vergroot zodat ze lekker kunnen spelen. Nog een paar daagjes en dan zullen ze de hele bak wel in gebruik nemen. Wat gaat het hard!
De karaktertjes worden steeds beter zichtbaar en hoorbaar!:

Assur: de eerste paar dagen drammerig en floepte als eerste uit het bakje. Hij is nu een stuk rustiger en lekker nieuwsgierig.

Akkadisch: dat blijft een ondernemend ventje. Als er gegeten mag worden is het net een bulldozer, aan de kant hier kom ik aan! Hij werkt het liefst alle tepels af en gaat dan lekker spelen:).

Alex: de dominantste van het stel! Wat een dame, ze is inmiddels als enige de 3 kilo gepasseerd en als het niet snel genoeg gaat naar haar zin, komt er best veel geluid uit…

Apla: wat een lief rustig hondje, Eet smakelijk, komt voorzichtig bij je kijken en gaat dan lekker slapen.

Agron: wat een vertederend hondje. Het was de kleinste maar hij is vanaf dag 1 de inhaalrace begonnen! Veel makkelijker kun je ze niet krijgen. Eet keurig wat hij voorgeschoteld krijgt (een tepel) en valt dan in slaap.

En omdat Apla en Agron zo lekker veel slapen en dus niet veel op de foto staan, een toegift!

Vrijdag 25 januari

Druk dagje: mijn werk opgepakt, en maar uitleggen aan klanten wat dat geluid op de achtergrond is, het gesnurk van Juul! ‘Nee hoor vind het echt interessant, is de hond. De bomen zijn vandaag gerooid: Juul en Dirk hebben uiteraard meegeholpen! Dirk brengt dan de blokken hout die ik op heb geruimd, vol trots terug naar het weiland…
De paardjes waren hittepetitterig dus die heb ik maar uit elkaar gehaald. En de kippen, die deden hun best de fazanten te verjagen.

Maar wat is het een genot om de ontwikkeling van die kleine ukken te zien. Tandjes komen door, lopen gaat steeds beter, ze spelen echt samen, worden nieuwsgierig en zijn ondernemend en ben begonnen met de zindelijkheids training, voor wat het waard is, hahaha.

Morgen maar eens wat ‘echt eten’ proberen! Heel benieuwd naar dat gekledder. Nu foto’s!!! (en dan kunnen wij eten;)

Dinsdag 22 januari

De kippen zijn er toch maar weer op uitgetrokken vandaag. Volgens mij min of meer gedwongen aangezien ons Koekiemonster Dirk himself de bak voer geplunderd had. De afdrukken van zijn poezelige beschaafde voetjes in de sneeuw hebben hem verraden:).

De pups doen het super en nog steeds petje af voor ons Juultje. Las gisteren nog op een site hoe schoon de moederhonden de pups en de werpkist houden en hoe alert ze reageren. Nou uh…ons moeder stopt al haar energie in het voeden van de mormels volgens mi. Haha verder doet ze helemaal niks! Ome Dirk checkt de pups regelmatig en moeke hier doet de schoonmaak;).

Maar ze lopen, kijken en groeien super. Ze beginnen inmiddels ook af en toe met elkaar te stoeien. Wat een leuke grappige beestjes!

Maandag 21 januari

De kinderen vonden het super om de pups te kunnen aaien en knuffelen. En wat leuk om te zien:).
De chickies zijn hun hok niet uitgeweest en met Wil gaat het beter, de 100 meter horde gaat ze echter nog niet winnen;).
Dik en Juul hebben dikke pret gehad in de sneeuw. Haha, Dirk vindt sneeuw geweldig! De bal, die ooit van de paarden was, sleurt hij de hele tuin rond.
De paardjes voeren echter de boventoon; staan ze het ene moment lekker samen te drinken of te eten, rennen ze het andere moment achter elkaar, zijn ze aan het worstelen of staan ze stijgerend tegen over elkaar. Een wonder dat er nog nooit een kreupel raakt.
Inmiddels woont Miep de Merel bij ons in de stal en eet de restjes van de andere op. De dames fazent (4) en meneer fazant struinen het terrein ook weer af.

Waanzinnig om te zien allemaal. Wat een pret, heeft de beestenbende!

Maar wat was het een koude wind! De pups hebben hun eerste wormkuur gehad en het was een goed moment om de grote koppen met wankelend onderstel eens mooi op de foto te zetten.
Zie hier onze beauty’s die ruim 10 kilo bij elkaar wegen! Alle oogjes zijn open en er wordt druk geoefend met lopen.