Puppy Dagboek: Week 4

2 februari

‘Wow!!’ Dat was de reactie van de kids die de hondjes 2 weken niet gezien hebben. Nu komen ze naar hen toe en kunnen ze er echt mee spelen en knuffelen. Wel uit moeten leggen dat het voor apporteren nog wat vroeg is:).
Begreep van Liesje dat ze haar schoolkindjes een extra lesje heeft gegeven. Als ze goed hun best zouden doen, werd de dag afgesloten met een Mastiff puppy-foto-reportage op groot scherm. Fantastisch!
De 28 kindertjes vonden de foto’s uiteraard geweldig, maar echt hilarisch was het woord ‘fokken’. Uiteindelijk is ze druk geweest met de uitleg van het woord ‘dekreu’. Want ja: ‘Waarom is Dirk niet de pappa van de hondjes’?? Hihi, ik had er bij willen zijn!

Nou nog wat fotootjes van onze koters die inmiddels ook brokjes eten en een kluifje hebben ontdekt, dan op naar week 5!

een hoefje4 DSC02360 DSC02370 een hoefje2

31 januari (alweer…)!

Wat een rijkdom, 5 van die heerlijke pups. Ze doen het echt super! Nu eerst een update met waarschijnlijk een overkill aan info en foto’s. Maar ach, de echte liefhebber..;)

Het gekledder met het ‘sloebervlees’ was prachtig. Alleen Agron is 1 keer afgehaakt omdat hij buikkrampjes had terwijl het diner geserveerd werd. Gelukkig was Juul er iets later op de avond om hem nog lekker wat melk te geven. Ome Dirk vond het reuze interessant, …en eng. Of ik er wel bij wilde blijven zitten, hihi!

Dirk eten bij Juul DSC02209

Dinsdagavond hebben ze voor het eerst vlees zonder melk gehad. De meningen zijn verdeeld over het succes hiervan… De pups vonden het in ieder geval lekker, ons scheelt het veel werk.

teleurstelling DSC02310

Door het vlees is de ontlasting minder dun en guess what? De slimmerikken maken (in hoofdzaak) netjes gebruik van het toilet. Ik sta echt elke keer weer versteld van de snelle ontwikkeling, waarbij gezegd moet worden dan Akkadisch alles het snelste snapt. Assur merkt de veranderingen het eerste op en Apla is echt de grote winnaar als het gaat om knuffelen. Wat is dat een enorm lief hondje! Alex beziet de zaken liever eerst van een afstandjes en duikt er dan vol, zonder verstand, in. Agron past zich elke keer netjes aan aan de rest, wat een droppie:)

op een afstandje bekijken spelen na het eten spelende heren overzicht

Gisteren is Esther geweest, haar reutje gaat Moos heten en het reutje van Resie en Theo wordt vernoemd naar Linus, dat wordt Tinus:). De woefen snappen er niks meer van, al die namen. Hebben ze net onze namen een beetje onder de knie… Komen zij aan met wijzigingen.
Dan hebben ze gisteren de bak groter gemaakt, ook al spannend, staat er ook ineens een bak in met water. Hebben we het nog maar niet over die rare roze bal met een belletje erin en een varken erop (het varkentje doet knor) en dat laken met die koeienvlekken (boehoe)…
Maar sinds gisteren wordt er driftig water gedronken!

verkoelend leuk zon flos2 Agron gedijt Alex Akkadisch Koetje doet wat.. leuk zon flos roze bal spelende heren

En nu eerst de rest van de beestenbende verzorgen:)

28 januari

Wat een super leuk weekend! De eerste toekomstige eigenaren hebben de pups bezocht.
Druk maar echt leuk om die dolgelukkige, blije gezichten te zien!
Dan zal het wel ‘dat het tegen zal vallen als ze weg zijn’, maar joh: Wat krijgen ze een leuke baasjes! Wij zijn uiteraard 1 van die nieuwe baasjes;). We zullen daar een beetje alle pups verkopen, ech nie!!
Linus, Liesje en Raf (komen uit Belgie) waren er einde van de ochtend. Kijk ze stralen! Deden ze ook al voor ze hier kwamen, maar toch:)
Linus ging mij even meehelpen om de hondjes binnen te roepen: Dirk, Juulke, kom! Hihihi zij gaan hun hondje Joske noemen, Joske de dochter van Juulke!

Linus en Apla2 Linus en de pups Linus en Apla Liesje Raf Linus en Dirk

Resie en Theo waren er ‘s-middags. Zij hebben een halfbroer van Juul gehad en willen graag een reutje. Superenthousiast en ze zijn zo lief geweest (professionele) foto’s te maken. Hier alvast een voorproefje!

Assur-Akkadisch-Agron-Alex-Apla en zo doen we dat

27 januari

De pups spelen als een dolle en ze hebben hun eerste vaste voeding gehad. Zie hieronder het gekledder! Ik ben in de werpkist gebleven om de pups te helpen die eventueel aanmoediging nodig hadden… hahaha alsof dat nodig was! Daarna ben ik lekker gaan douchen, het was nodig. Het fototoestel heeft het net overleefd:)!

lekker gegeten beetje hulp hoe het begon... ja wij lusten dit! kei lekker! laatste restje