Koek en Zopie

Tis koud, ze zijn goed verkouden dus tijd voor ‘koek en zopie’!

Jemig, wat vonden we het spannend afgelopen week. Nog maar 2 dagen en we mogen ervan uitgaan dat de kleine mormels super sterk zijn en niet ziek worden. Ze zuipen er op los en blijven groeien 🙂 . En die arme Lex was zo ziek gisterennacht. Terwijl ik in haar waterige ogen kijk en de dikke snottebellen uit haar neus blijf afpoetsen, fluiter ik bemoedigende woorden in haar oor. Je ziet haar denken; “Nee, jij zou lekker blijven liggen als er 9 kinderen aan je borsten trekken en je kop vol snot zit!” En gelijk heeft ze, de arme schat.

Via Facebook kreeg ik de tip om bierpap te maken voor Alex, i.v.m. de bevordering van de melkafgifte. Dus hup de kelder ingedoken op zoek naar de ingrediënten. Nou stond daar ff geen donkerbier, maar ach bokbier is ook donker en het is tenslotte herfst 🙂 . Enfin Mark slaapt, dus ik waag me op zijn (kook)terrein. Geitenmelk koken, eieren splitsen, opkloppen, beetje suiker, snufjes zout, klontje roomboter en dan het bokbier op 80 graden toevoegen. Nou zo ongeveer is het gelukt haha. Wat een gekledder; een keukenprinsesje zal ik nooit worden 😉 .

Alex vindt het heerlijk, een eierkoek erbij en wat brokjes; jammie! Freddy staat te trappelen om de bak en lepel af te likken. Ik denk dat hij zijn pups ook mee wil voeden. Zelfs ons Chrisje vindt het lekker!
Als Mark wakker wordt, vertel ik hem dat Lexje zo beroerd was die nacht. Daarna vertel ik hem trots over mijn kookkunsten en laat hem het recept zien van de koek en zopie die ik gemaakt heb. Het lijkt te werken, geef ik aan, Alex snottert minder,  neemt eindelijk haar rust en snurkt lekker als ze haar kids voedt. Ze geeft genoeg melk en de pupsels die dansen heerlijk door hun slaapkamer als ze gedronken hebben! En bij het wegen, bleef onze Queen B zelfs stil liggen.
Als hij het recept leest, vraagt hij me terloops naar het donkere bier. Ik zeg; “Nou, ik heb gewoon dat bokbier gepakt dat in de kelder stond.” Het antwoord….; lieverd daar zullen ze wel van dansen en lekker op slapen. Dat bevat 12% alcohol!

   

                      

Anyway ze doen het een stuk beter 😛

Jetje is weer lekker aan het spelen met onze Rhaps. Papa Freddy komt af en toe stiekem de werpkist ingelopen en vindt het enorm interessant. Eerst heel voorzichtig stapje voor stapje de werpkist in, druk snuffelen, dan stiekem spieken en dan heel lief miepmiepmiep ( vrij vertaald – ik weet het niet – ik vind het leuk – ik weet het niet). Lieve paps!


Rhaps is eigenlijk de enige hond voor wie het poortje van de kennel gesloten blijft. Ze vind het zooooo geweldig, net zoals ze Jetje zo’n prachtig cadeautje vindt. Lijkt handig dat die hummels zonder de lompigheid van haar opgroeien haha.

We blijven nog ff bijflessen voor de zekerheid. Ik kreeg overigens een handige tip om lactulose te kopen i.v.m. mogelijke verstopping door de flesvoeding. Mark stapt een paar uur later met goede moed het Kruidvat binnen om een flesje op te pikken. Helaas niet vindbaar aangezien die winkel in Wijk echt een groot assortiment heeft, maar waar staat het?? De moed zinkt mij al in de schoenen bij de gedachte daar iets te moeten kopen, helemaal op zaterdag.
Enfin, hij op zoek naar een medewerker. De dame in kwestie vraagt hem een andere medewerker te raadplegen aangezien zij tenslotte schappen aan het vullen is. De volgende medewerker vraagt aan Mark wat lactulose is. Geduldig legt hij uit dat het een laxeermiddel is, wat gebruikt wordt bij verstopping van de darmen. Haar reactie? Oh heeft u daar dan last van?
Verstandig als hij is, negeert hij de vraag en probeert er op een andere manier achter te komen waar dat flesje staat. Het gesprek wordt vervolgd:
‘Heeft u ook Norrit?
Ja dat hebben we!
OK, waar staat die.
Maar meneer dat moet u echt niet nemen als u last heeft van verstopping…
Eens, maar waar staat het? Met alle waarschijnlijkheid staat de lactulose ernaast.
En warempel!

Geweldig ik krijg er nog de slappe lach van!

Voor nu nog een paar foto’s van onze mooie wormpjes en dan wens ik iedereen een fijne zondag. En zo lief dat iedereen meeleeft en mee duimt! We tellen af, nog 2 dagen 🙂

  

 

PS: op de voorlaatste foto mist een pup omdat die aan de bar zit bij Mark. Tis tenslotte weekend, mannen onder elkaar!