Mastiff outcross pups F2 - 3 weeks - Hillse Mastiffs

Snotapen!

Van snotneuzen naar snotapen hihi!

Ze doen het super goed, die kleine apen. We hebben ze nog een tijdje flesvoeding bijgegeven tot het moment dat de kleine Bon Scott niet alleen zijn voorpoten razendsnel om mijn polsen klemden, maar ook zijn achterpoten! Hahaha het was net een aapje dat in een boom hing. Maar goed, om veiligheidsredenen zijn we maar mee gestopt met het flessen.
Ze hebben inmiddels tandjes en snappen hoe je met je tong kunt lebberen uit een bak, dus ze mogen het zelf uitzoeken die kleine snotapen.

In de afgelopen 2 weken bleef het een beetje hectisch aangezien het rocheltje bij een aantal pups opgevolgd werd door ‘n snotneusje. Onze Bones reageerde enorm heftig op de antibiotica die ze kreeg i.v.m. de infectie op de luchtwegen. Resultaat was 40 graden koorts en samentrekkende maag, arm ding.  En omdat het blijkbaar nog niet genoeg was, ontstond er bij Alex zaterdagnacht Mastitis (ontsteking aan de tepels-melkklieren).
Gelukkig kent homeopaat Marielle Rekveld onze hondjes als geen ander en zorgde haar behandeling ervoor dat zowel Boontje als Alex binnen een dag of 2 weer de oude waren.  Dierenkliniek Sleeuwijk stond uiteraard voor ons klaar wanneer nodig maar hoeveel medicijnen wil je geven? Nou eigenlijk geen. Waanzinnig hoe je met een ieniemienie korreltje zo’n grote honden die echt ziek waren op de been krijgt. Super bedankt Marielle Rekveld van Het Reckveld!

En nu kunnen we dus eindelijk genieten van onze dreumesen!
Ze zijn prachtig en sterk en lief en leuk en en en hahaha 🙂 .  De eerste weken slapen en eten ze vooral, maar nu beginnen ze ook lekker te spelen en te praten. Dan hoor je ineens wraf! en dan maakt er weer 1 een sprongetje naar zijn broertje of zusje, begint aan oren te sabbelen of staarten te trekken.
De nieuwe eigenaren zijn afgelopen weekend geweest en waren op slag verliefd op ‘hun’ hummeltje. Echt leuk om te zien!

De stambomen zijn aangevraagd en de alle hondjes krijgen een My Dog DNA paspoortje mee. Daarmee kunnen we zien wat de genetische gezondheid en de genetische diversiteit is. Want het allerbelangrijkste is toch maar dat deze frummels lekker lang bij hun nieuwe baasjes kunnen wonen zonder al te veel dierenarts bezoekjes. Gezien het gemak waarmee ze de afgelopen weken de bacteriën getrotseerd hebben, zit dat vast wel goed!

ff meegenieten van al het leuks wat Alex te verduren heeft hahaha, de lieverd!

Meer berichtjes over de gezondheidsresultaten en overige info over de family zijn HIER te vinden.