Tijger - F2 outcross - Mastiff - Hillse Mastiffs

Door schade en schande…

De pups van Alex en Freddy doen het fantastisch en zijn na 4 maanden uitgegroeid tot heuse slungels op stelten.

Al onze honden worden getest bij MyDog DNA en een paar weken geleden kwamen de resultaten terug van alle 9 pups. Ik word daar altijd zo enthousiast van! Ze zijn allemaal vrij van de 189 erfelijke afwijkingen waarop ze getest worden (niet allemaal Mastiff specifieke afwijkingen) en scoren hoog op genetische diversiteit en genetische gezondheid, hoger dan de Mastiff.

Regelmatig nemen mensen contact met mij op met vragen over outcross en ik krijg dan ook vaak de vraag hoe de gevestigde orde op outcross reageert. Ik hoor afschuwelijke verhalen aan van fokkers die aan de hoogste boom opgehangen worden omdat zij zelfs maar overwegen de gezondheid van hun ras willen verbeteren d.m.v. outcross.

Zelf zijn we door schade en schande wijzer geworden en over het algemeen hebben we hier niet veel last van. De meeste fokkers volgen ons en daar horen we niets van of we hebben normaal contact. Maar sommige zijn er heel druk mee en spartelen wat af 😉

Soms laat ik me verleiden om er een stukje over te schrijven, te leuk om te laten liggen en mijn manier om geïnteresseerden inzicht te geven in de wondere wereld van de kyNOlogie.

Veel leesplezier met:
Door schade en schande – Hillse Mastiffs