Epilepsie Mastiff - Hillse Mastiffs

Epilepsie bij de Mastiff

Epilepsie komt ook voor bij de Mastiff. Het feit dat er, net als bij andere ziektes, niet over gesproken wordt is meer dan verdrietig.
Onlangs werd ik gebeld door een voormalig Mastiff eigenaar die me vertelde dat hij op zoek was naar een Mastiff pup omdat zijn 4-jarige Mastiff overleden was aan epilepsie.

Ik heb gevraagd of ik de gegevens mocht hebben van zijn Mastiff zodat ik deze door kon geven aan de rasverenigingen. Het is immers in het belang van het ras dat bekend wordt welke lijnen welke ziektes hebben. De gegevens zijn met mij gedeeld en ik heb de rasverenigingen geïnformeerd. Ik wacht nog steeds op het antwoord van de OEMCN . De Vereniging voor Mastiffliefhebbers heeft aangegeven dat ‘de informatie op wordt geslagen’. Helaas wordt er ook over epilepsie bij de Mastiff in Nederland geen informatie verstrekt door de rasverenigingen die zich bezig zouden moeten houden met de gezondheid van hun ras en kopers op een correctie wijze zouden moeten informeren.

Gelukkig pakt de Amerikaanse rasvereniging het probleem wel serieus aan en roept Mastiff eigenaren op om deel te nemen aan het Epilepsy Research Project. UC Davis roept eveneens op tot het aanleveren van DNA van Mastiffs met epilepsie. Er is over deze vreselijke ziekte nog veel informatie nodig om een uitspraak te doen over de vererving.