Freddy - outcross 50% Mastiff - 50% Racing Greyhound

Onze ‘halve Mastiff’

20 mei 2015; de dag waarop we hoorden dat onze Rhapsody geboren werd en 2 dagen voor onze Freddy geboren werd bij Gammonwood in Australië.

We hadden ons inmiddels verdiept in de genetica en zagen de voordelen van outcross, toen we hoorden dat er een outcross nestje in aantocht was uit de combinatie Racing Greyhound vader en Mastiff moeder moesten we daar even onze hersens omheen krijgen. Na verdieping in de eigenschappen van de Greyhound in relatie tot de verbeterpunten voor de Mastiff, konden we snappen waarom er voor deze combinatie gekozen was.
Dus wij dachten, laten we gek doen en een reutje uit dit nestje toevoegen aan onze roedel die op dat moment alleen nog maar uit dames bestaat. Onze grote lieve meneer Dirk was helaas een jaar daarvoor, voor zijn 5e verjaardag, overleden door ‘onbekende’ redenen. Zijn immuunsysteem was niet opgewassen tegen de aanvallen van bacteriën, waardoor hij uiteindelijk overleed aan een maagontsteking. Totaal onverwacht voor ons aangezien de opa van Dirk 13 was en zijn vader 11,5 jaar is geworden. We missen onze lieverd nog elke dag!