Rhapsody †

Lieve, mooie, Rhapsody,

We missen je lieve ogen, je prachtige en sterke persoonlijkheid. In september 2015 stapte je stoer op het vliegtuig vanuit Australië, net 4 maanden oud en nog geen 4 jaar later moeten we al afscheid van elkaar nemen.

Je was kleurrijk in alle opzichten, heel lief, enorm sterk, keihard voor jezelf en voor even onze roedelleidster. Je kleurrijke vacht heeft voor heel wat opschudding gezorgd. Honderden reacties op Facebook toen je bij ons kwam en alleen maar omdat het niet in het standaard plaatje paste.

In ons plaatje paste je prima en we hadden zo graag nog langer van je willen genieten. Iets raars in je buik maakte heel abrupt een eind aan ons avontuur met jou. Op 16 juni 2019 mocht ik je voor de laatste keer een dikke knuffel geven.
Lieve Rhaps, dank je wel dat je bij ons was en we gaan je nooit vergeten!
Bah,wat is het toch oneerlijk en wat missen we je xxx

Geboren 20 mei 2015
Geslacht Teef
Ras Mastiff
Stamboomnaam Gammonwood Rising Rhapsody
Kleur Fawn – pied
Schofthoogte 81 cm
Gewicht 72 kilo
Karakter Begin de dag met een dansje!
HD HD – A (vrij)
ED ED – 0 (vrij)
Ogen vrij
COI waarde 4,29 o.b.v. 10 generaties
Genetic Health Index 100 (Mastiff mediaan  = 97,5)
Genetic Diversity 31.3  (Mastiff mediaan = 30,5)
Vader Gammonwood Siegemaster
Moeder Gammonwood Dauntless Grace

Bones is geboren op 14 oktober in 2013 en ze heeft een lichtbruine kleur vacht. Ze is een echte diva en een sloper van de eerste klasse. Bij de negen maanden woog ze 58 kilo en was ze 65 centimeter. Haar stamboomnaam is Morgan le Fay of the Royal Club, en haar ouders zijn Tequila Sunrise of the Royal Club en Huggedogge Xcalibur.

Rhapsody 15 maanden

Rhapsody 15 mnd - Pied Mastiff - Hillse Mastiffs

Rhapsody is geboren in Australië. Zowel haar stamboom vader (fawn) als stamboom moeder (brindle) hebben een standaard kleur en dragen het piebald gen waardoor ze een pied is.

Indien ze in Nederland geboren was, had ze een volledige stamboom gekregen, net als haar zusje. De Australische Kennelclub accepteert deze kleur, die van oudsher al in de Mastiff voorkomt, niet.

Onderstaand tref je de gezondheidsuitslagen en de stamboom aan. Klik voor weergave op de onderstaande links.

Al onze honden worden op basis van hun DNA getest op erfelijke afwijkingen, genetische gezondheid en genetische diversiteit:

Wil je meer weten? Neem dan even contact met ons op.