Wat kun je verwachten?

De uitgangspunten omtrent het maken van combinaties voor de Hillse Mastiff’s honden vind je bij RICHTLIJNEN.

Daarnaast vinden we het belangrijk en zien het als onze verantwoordelijkheid dat de pup en het baasje de best mogelijke match zijn. Dit is zowel in het belang van de pup als van het baasje en zijn of haar gezinsleden.

Wachtlijst

Voordat we een wachtlijst maken nodigen we de mensen die interesse hebben in een pup uit. Op deze manier krijgen zij een goed beeld van onze honden en de manier waarop wij met hen omgaan. Ook willen wij graag een goed beeld krijgen van de toekomstige baasjes.

Klikt het van beide kanten (ook de pupkoper moet een goed gevoel aan het bezoek overhouden), dan plaatsen we u op de wachtlijst.  Hierop worden tevens de voorkeuren (kleur/geslacht) aangegeven.

Gezondheid van de pups

Als de pups geboren worden is het belangrijk dat ze zoveel mogelijk moedermelk drinken. Hierdoor groeien ze niet alleen goed, maar krijgen voldoende antistoffen binnen tegen virussen en ziektes.
Bij stress van de teef kan de productie van moedermelk stagneren. De pups worden om de 2 weken ontwormd en worden tevens gechipt en geënt.

De eerste 3 weken na de geboorte van de pups

Om de pups en de teef de rust te geven die zij hard nodig hebben, ontvangen wij geen ‘vreemde’ mensen tijdens de eerste 3 weken na hun geboorte. Op de website kunt u zien en lezen hoe de pupjes zich ontwikkelen.

De 4e – 8e week na de geboorte van de pups

De pups en de teef zijn nu sterker en minder gevoelig voor ziektes en stress.  Als het weer het toelaat mogen ze lekker buiten spelen. We gaan nu starten met het voeren van geweekte brokjes en vlees (Carnibest).
Nu is ‘iedereen’ meer dan welkom! Het is voor de pups belangrijk dat ze kennis kunnen maken met de wereld buiten de werpkist.  De nieuwe baasjes kunnen de pupjes eindelijk in levende lijve  ontmoeten!

Wat wordt mijn pup?

In de 6e-8e week na de geboorte van de pups hebben alle geïnteresseerden uitgebreid kennis kunnen maken met alle pups. Dan is het tijd om te kiezen. Wie wordt mijn nieuwe baasje?

We vinden het erg belangrijk dat er een match is tussen het nieuwe baasje en de pup. Het is in ieders belang dat de karakters van de pup en het baasje, maar ook de nieuwe woonomgeving bij elkaar passen.  Wij kennen de pups (in zoverre mogelijk) als geen ander en zullen hierin een advies geven.

Als er meer mensen op de wachtlijst staan dan er pups zijn, en/of wanneer de genoemde voorkeuren leiden tot een beperking in keuzemogelijkheid zal ons advies leidend zijn. Het staat u dan uiteraard vrij om van de aanschaf af te zien. U heeft dan ook geen mogelijkheid om een andere pup te kiezen.

We zullen tevens de koopovereenkomst met u bespreken.

9e week na de geboorte

Eindelijk is het zover en mogen de pups mee naar hun nieuwe baasje! We ondertekenen samen de verkoopovereenkomst, we verzorgen een starterspakket voor de pup en een boekje met informatie die voor u bruikbaar kan zijn in de eerste periode dat de pup bij u woont.

Uiteraard kunt u ons daarna altijd bellen voor vragen! Mailtjes en foto’s van de opgroeiende maar ook de volwassen honden zijn uiteraard ook meer dan welkom 🙂

Wij behouden ons het recht voor om op enig moment, tot op de dag dat een pup opgehaald wordt te besluiten om een pup niet te verkopen.